Skrevet av Jarle Sørseth i kategorien Verden · Sist oppdatert 24/05/2019 14:10

Vil mette 15.000

Kanskje er det en slik "food-truck" som snart skal rulle bortover gatene i Kentucky?

USA

De to studentene serverer gratis mat fra bilen sin for å hjelpe fattige skoleelever.

Nyhetskanalen CBN forteller om Gavin Coutour og Cassie Stevens, som begge er elever ved Paul G. Blazer High School. De hadde lagt merke til at mange studenter i området verken har fast adresse eller råd til mat. Enkelte kunne riktignok spise gratis eller billig ved skolen på ukedagene, men de sultet i helgene.

-Dette var mye mer utbredt enn jeg hadde trodd, sier Cassie til CBN News. – Det fikk meg til å tenke at vi trenger å fortelle andre mennesker om situasjonen, særlig til slike som meg som vet at det er noe galt, men som ikke er klar over hvor stort problemet faktisk er.

Sammen med Gavin bestemte Cassie seg for å gjøre noe. De er begge medlemmer av studentrådet og fikk hjelp av en lærer ved skolen til å søke om støtte til ideen sin. Kort tid etter ble de tildelt et stipend på til sammen 10.000 dollar.

For de pengene bygget de om en gammel «food-truck», altså en slags minibuss med fullt utstyrt kjøkken, slik at de kan kjøre til skolen eller andre steder, og lage og servere fersk varmmat til trengende. I samarbeid med andre i distriktet håper de å nå ut til hele 15. 000 mennesker.

Kelly Heishman som hjalp dem til å søke om stipendet, roser studentene for initiativet.

Vi vet at sult påvirker studentenes læringsevne, sier hun til podcast-programmet K-Love.

-Hvis et barn kommer sultent på skolen, vil det påvirke dets evne til å lære og lykkes. Vi vet at dette er et stort problem i vårt lokalsamfunn.

Cassie og Gavin vil begynne mat-utdelingen nå før sommeren. I følge Kentucky Today håper de at også andre vil få øyene opp for fattigdommen som finnes i lokalsamfunnet når de ser bilen på veien.

Mer om
Verden

LES OGSÅ

Annonse

Nå kjøper folk resirkulert IT-utstyr

Leverandøren Refurb.no har toppscore på Trustpilot.

07/03/2020 22:55