Skrevet av KPK i kategorien Kristenliv · Sist oppdatert 17/03/2020 22:48

Vil formidle evangeliet til barn

Slik ser det ut når (f.v) Vegar Hafnor spiller Vegar og Rasmus Rimestad styrer dukken Jakob i studio. Morten Fjelltveit står bak kamera.

Barn og unge

Gjennom nysgjerrigheten til dukken Jakob ønsker tre kamerater at barn skal få oppdage kjernen i evangeliet.

Kameratene Rasmus Rimestad, Vegar Hafnor og Morten Fjelltveit er med i menigheten Kristent Fellesskap i Oslo og har med dukken Jakob formidlet evangeliet til barn på ulike stevner og nabolagssøndagsskoler.

Vi oppdaget raskt at Jakob ble svært populær og en av hovedgrunnene til at barna dukket opp og ble engasjert, forteller Rimestad til Kristelig Pressekontor.

Han gikk selv med tanker om å gjøre noe mer ut av konseptet da en person på et sommerstevne utfordret ham på det samme.

– Jeg tok det som en utfordring og en bekreftelse fra Gud at dette var noe vi skulle bygge videre på, sier Rimestad.

Serie på ti episoder

Med støtte fra menigheten, kollekter, en innsamling på spleis.no og et stipend fra Tro & Medier har kameratene nå laget en videoserie med ti episoder på omlag 5 minutter hver.

– Vi fikk leie et studio på Rønningen Folkehøgskole og har med tre kameraer laget en serie jeg tror har høy kvalitet, sier Rimestad som står som manusforfatter og produsent i tillegg til å styre dukken Jakob.

Rimestad forteller at han ofte har fortalt egne barn om personer og historier fra Bibelen, men tror mange kan finne det mer utfordrende å forklare betydningen av evangeliet.

– Vi håper serien kan være til hjelp for foreldre som synes det er vanskelig å formidle evangeliet og hva evangeliet faktisk betyr til sine barn, særlig nå i disse Korona-tider, sier han.

Vil formidle evangeliet til barn

Bibel og ketchup

Det meste av handlingen i Jakob & Vegar, som serien heter, foregår rundt et kjøkkenbord.

– Jakob kommer på besøk til Vegar som sitter og leser i Bibelen. Jakob lurer på hva Bibelen er og blir nysgjerrig, forteller Rimestad.

I hver episode møtes Vegar og Jakob, som har en usedvanlig appetitt for ketchup, og går gjennom noe fra Bibelen som berører kjernen i evangeliet.

– Vi har klippet ferdig og lagt ut seks episoder så langt. Den siste, som handler om når Jesus står opp igjen skal etter planen legges ut første påskedag, sier Rimestad.

Unngår kontroversielle tema

Produsenten av Jakob & Vegar tror budskapet i serien er noe alle kristne kan si seg enige i.

– Vi har prøvd å unngå kontroversielle tema, som for eksempel dåp, og ønsker å gjøre det spiselig for så mange som mulig, sier Rimestad.

Han forteller at det korte formatet på fem minutter er valgt for å lettere holde på oppmerksomheten til barna.

– Det gjør at det selvfølgelig blir en del nyanser som ikke kommer med, men vi prøver å fokusere på det viktigste: Hva evangeliet egentlig betyr.

Håper på en sesong til

Jakob & Vegar har, i tillegg til YouTube-kanalen der videoene legges ut, sin egen Facebook og Instagram-konto. Rimestad håper de kan få til å lage en sesong til av serien.

– Det har vært kjempegøy å lage dette og jeg er veldig motivert for å lage mer, men Vegar har nettopp fått barn og skal flytte, så vi må nok se det an litt, sier han.

** Les også om søndagsskolen på YouTube **

Det er ikke aktuelt for produsenten å bytte ut kompisen med noen andre.

– Karakteren Vegar må fortsatt være med og jeg tror at Vegar også har lyst å fortsette etter hvert. (KPK)

DEL MED ANDRE!

Mer om
Kristenliv

LES OGSÅ

Annonse

Nå kjøper folk resirkulert IT-utstyr

Leverandøren Refurb.no har toppscore på Trustpilot.

07/03/2020 22:55