Skrevet av Terje Holmedahl i kategorien Kristenliv, Verden · Sist oppdatert 29/04/2019 13:16

Tusener av muslimer blir kristne

– Lar seg ikke stoppe av økende forfølgelse

Tusenvis av kristne i bønn under soloppgang gudstjeneste på første påskedag i Dhaka, 2010

Bangladesh

Selv om det rapporteres om stadig angrep mot kristne i Bangladesh, kan journalist Samuel Singh berette at tusener av muslimer blir kristne.

I følge menneskerettsorganisasjonen Christian Freedom International regner en med at så mange som 91.000 muslimer fra forskjellige steder i Bangladesh har gått over til kristen tro i løpet av de siste seks årene. Dette skjer på tross av at det i mange muslimske kulturer kan straffes med døden å forlate Islam.

Noen hevder at Bangladesh generelt er mer tolerante enn mange andre land med muslimsk majoritet. Likevel er det nok rapporter på forfølgelser, spesielt mot dem som har forlatt Islam og blitt kristne.

Rundt 90 prosent av Bangladesh’ befolkning på rundt 165 millioner mennesker er muslimer, men andelen kristne er altså økende.

Pastor Faruk al-Ahmed, som har muslimsk bakgrunn har vært aktiv som predikant siden midten av 1990-tallet. Han mener tallene er pålitelige og bekrefter dette i et intervju på den britiske nettsiden «Express».

– Da jeg startet min prestetjeneste i Kurigram, nordvest i landet, visste jeg bare om én kristen familie med kristne røtter og én familie fra muslimbakgrunn. Nå er det mer enn 1.500 troende fra muslimbakgrunn som lovpriser Gud i dette området.

– Forfølgelser vil nok komme, sier al-Ahmed, men både jeg og de andre troende er klare til å møte dem.

Det totale antallet kristne i Bangladesh er estimert til 1,6 millioner, – ca 1 prosent av landets befolkning. Christian Freedom International understreker at mange kristne er tvunget til å møtes i hemmelighet for slippe unna hevnaksjoner på grunn av troen.

«Kirker, og i særdeleshet husmenigheter hvor troende med muslimbakgrunn møter, foretrekker å unngå å bruker synlige kristne symboler, for ikke å bli gjenkjent.» Dette kan vi lese i en rapport som den kristne menneskerettsorganisasjonen Open Doors, UK har laget.

«Konvertering er ikke forbudt ved lov, men den som tar imot den kristne tro vil bli utsatt for press fra familie, venner og naboer. Det har vært mange rapporter om kristne som må stenge sin butikk eller forretningsvirksomhet på grunn av press fra den muslimske majoriteten,» står det i rapporten fra Open Doors UK.

«Mange enkeltkristne opplever å bli utestengt fra storfamilien. Det hender ofte at barn av dem som har konvertert blir registrert offentlig som»muslimer».

Les også om de kristne i Irak som igjen kunne feire påske.

Etter at IS har infiltrert landet og gjennomført flere terroraksjoner, møttes 2.000 kristne for en tid tilbake hos Den katolske erkebiskopen i Dhaka og et bispedømme til samtidig for å be om at menneskeheten må våkne opp og se terrortruselen i landet.

Avisen Christian Today siterte katolikkenes erkebiskop i Dhaka, Patrick D’Roazario: «La oss be om at dette vil bli et land preget av enhet, fred og harmoni.» Han ba også for terroristene at Gud måtte velsigne dem slik at de kunne forandre sitt sinn og sin innstilling.

Mer om
Kristenliv, Verden

LES OGSÅ

Annonse

Lag fantastisk Noahs ark-kake

Én hemmelighet gjør det hele så mye enklere:

20/06/2019 22:34