Skrevet av KPK i kategorien Lokalt · Sist oppdatert 07/10/2020 12:02

Statlig pengedryss til bedehus og leirsteder

Staten har delt ut flere millioner som krisestøtte til frivillige organisasjoner i høst, deriblant Indremisjonsforbundet og Misjonssambandet.

Statsstøtte

Også norsk indremisjon får noen håndslag fra staten under koronakrisen.

Bedehus og leirsteder, kretser og foreninger samt noen andre virksomheter under Indremisjonsforbundets paraply har fått i alt 4,6 millioner kroner i statlig krisestøtte, viser en gjennomgang ImFs hovedorgan, Sambåndet, har gjort.

Kulturpakke

Utbetalingen skjedde denne uka og er en del av en pakke på nesten 600 millioner kroner til søkere som har bedt om støtte gjennom regjeringens kompensasjonsordning for betydelige inntektsbortfall for idretten og frivillige organisasjoner. Det er Kulturdepartementet som administrerer ordningen.

For ImFs del var det 28 søkere som til sammen fikk 4.558.704 kroner. Blant dem som fikk mest, var leirstedet Lyngmo ungdomssenter i Sogn og Fjordane som eies av indremisjonskretsen der og av Norsk Luthersk Misjonssamband. De får nesten en million alene, eller 958.478 kroner. Helgatun fjellpensjonat ved Voss har fått 780.000 kroner, mens Brandøy misjons- og konferansesenter ved Ølen i Rogaland har fått over en halv million, eller 513.227 kroner.

Flere andre har også fått sekssifrede beløp. Det gjelder blant annet kretsene ImF Midthordland, ImF Sør, Nordhordland Indremisjon, Nordmøre og Romsdal Indremisjon og Finnmark Indremisjon. En gjenbruksbutikk på Sotra har også fått et betydelig beløp.

Milliardutbetaling

Gjennom to krisepakker er det nå utbetalt over 1 milliard kroner fra Kulturdepartementet. Den første kom tidlig på vårparten og omfattet arrangementer innenfor idrett og annen frivillighet.

Senere er det kommet nye pakker som favner videre og gjelder for perioden fra Norge ble nedstengt 12. mars og fram til 1. september.

Les også: Ny styreleder i Digni

Sambåndet melder at Indremisjonsforbundet slett ikke er alene blant kristne aktører om å få tilgang til statlig koronastøtte. Norsk Luthersk Misjonssamband har fått i alt 12,7 millioner kroner, mens NLM Ung har fått 480.000.

Kultur- og likestillingsminister Abid Q. Raja (V) understreker i en pressemelding hvor viktig det er med slik støtte.

– Veldig mange mennesker er engasjert i idrett eller i frivillig sektor, men pandemien har lagt begrensninger for begge deler. Regjeringen ønsker å legge til rette for at det fortsatt skal finnes et lokalt idrettslag eller en frivillig organisasjon å engasjere seg i, og derfor er jeg glad for at vi kan betale ut disse midlene i dag, sa han mandag. KPK

Mer om
Lokalt

LES OGSÅ

Annonse

Nå kjøper folk resirkulert IT-utstyr

Leverandøren Refurb.no har toppscore på Trustpilot.

07/03/2020 22:55