Skrevet av KPK i kategorien Kristenliv · Sist oppdatert 01/07/2020 20:22

Rekordhøye søkertall til kirkestudier

Thor Haavik ble vigslet til prest i Bergen forrige uke, her er det like før den høytidelige seremonien i domkirken. Nå søker flere studenter mot jobb i kirken. Foto:

VIL JOBBE I KIRKA

Studier som kan føre til jobb i kirken har en økning på nesten 30 prosent i år sammenlignet med i fjor, men kirken trenger enda flere da mange går av med pensjon de neste ti årene.

Denne våren har mange kommende studenter søkt seg til studier innenfor for teologi, kirkemusikk, diakoni og kirkelig undervisning. Det melder Den norske kirke i en pressemelding.
Samtlige kirkefagstudier har en oppgang i antall søkere og tallene viser at det særlig innenfor diakonien er en kraftig oppgang, fra 39 til 68 søkere. Tre flere studenter har søkt seg til henholdsvis teologistudiet og kateketstudiet, mens fire flere enn i fjor har valgt kirkemusikk.

Til sammen har 182 personer søkt seg til utdanning i 2020 som kan føre til jobb i kirken. Den norske kirke tolker oppgangen på nesten 30 prosent, fra 143 søkere i fjor, som at stadig flere kan tenke seg Den norske kirke som framtidig arbeidsplass.

Gledelig

– Dette er gledelige tall som sier noe om at flere ønsker å jobbe i kirken. Tallene er et resultat av målrettet arbeid med kirkelig rekruttering, der både studiesteder, fagforeninger, arbeidsgivere og Kirkerådet satser for å rekruttere bredt til jobb i kirken, sier Kristin Gunleiksrud Raaum, valgt leder i Kirkerådet, i pressemeldingen.

Årets rekordtall er ifølge Dnk en fortsettelse av en positiv utvikling som startet i 2018. De ser likevel behov for at enda flere velger kirkefagstudier, da gjennomsnittsalderen på særlig prester er høy. I løpet av ti år vil omtrent hver tredje prest gå av med pensjon.

Les også: Flere vil bli misjonærer

– Vi har en stor jobb å gjøre også de neste årene, og vi ser at rekrutteringssatsing nytter. Vi tror denne spesielle våren får mange til å sikte seg inn mot arbeid med mennesker og verdier. I denne tiden har også mange opplevd at kirken er viktig i menneskers liv, og det er forventninger om at kirken er åpen og til stede. I tillegg har vi som kirke et unikt budskap og en formidling av håp som ikke mange kan matche, det tror jeg flere unge og voksne vil være med å formidle, avslutter kirkerådslederen. (KPK)

Mer om
Kristenliv

LES OGSÅ

Annonse

Nå kjøper folk resirkulert IT-utstyr

Leverandøren Refurb.no har toppscore på Trustpilot.

07/03/2020 22:55