Skrevet av KPK i kategorien Kristenliv · Sist oppdatert 05/09/2019 17:51

Sareptaprisen til organisasjonen Barnevakten

Barnevakten ble tildelt Sareptaprisen for 2019. (f.v) Styreleder i KNIF Knut Are Hole, daglig leder i Barnevakten, Leif Gunnar Vestbøstad Vik, og generalsekretær i KRIK, Silje Kvamme Bjørndal, som også satt i juryen.

Prisvinner

Organisasjonen Barnevakten mottar Sareptaprisen 2019 for sitt holdningsskapende arbeid for å blant annet skape en trygg mediehverdag for barn og unge.

Overrekkelsen fant sted under Lederseminaret KNIF- Sør på Lindesnes Havhotell torsdag 5. september. Daglig leder i Barnevakten, Leif Gunnar Vestbøstad Vik, mottok prisen på vegne av organisasjonen.

Barnevakten får prisen for sitt holdningsskapende arbeid for å skape en trygg mediehverdag og gode medievaner, både for barn, foreldre, lærere og andre som arbeider med barn og unge.

Sareptaprisen er innstiftet av KNIF og Sparebanken Sør for å skape oppmerksomhet omkring det verdiskapingsarbeidet som skjer innenfor Kristen-Norge ut fra en tolkning om «å få mye ut av lite».

2,4 millioner sidevisninger

I sin begrunnelse for tildelingen skriver juryen at Barnevakten «har fått stor betydning for foreldre, lærere, barnehage- og førskoleansatte, for andre voksne som jobber med barn og unge, og ikke minst for tusenvis av barn og unge i hele landet.»

Barnevakten ble etablert i 2000 og blir nå benyttet av over halvparten av alle skolene i Norge. Informasjonen på deres nettsider hadde 2,4 millioner sidevisninger i fjor, og over 72 000 personer møtte på mer enn tusen foredrag sist år.

Barnevakten er en ideell stiftelse som jobber for at barn og unge skal bruke mediene på en trygg og bevisst måte. De tilbyr foredrag, kurs og undervisning om nettvett og barns digitale liv.

Mye ut av lite

Sareptaprisens jury skryter av det Barnevakten har fått til ved hjelp av relativt beskjedne økonomiske midler:

«De har på en imponerende måte fulgt med i den rivende medieutviklingen i de to tiårene de har eksistert, og har klart å omstille seg de store endringene som har skjedd. De har derfor stor betydning for hundretusener av barn, foreldre, lærere, barnehageansatte og andre personer som jobber med å skape gode holdninger hos barn og unge.»

Barnevakten beskrives videre som en meget verdig vinner av Sareptaprisen 2019.

Les også om disse ungdomsgudstjenestene som fenger

– De bidrar til å skape en trygg mediehverdag til barn og unge, skriver juryen.

Sareptaprisen består av 150.000 kr og et kunstverk av Per Fronth.

(KPK)

Mer om
Kristenliv

LES OGSÅ

Annonse

Lag fantastisk Noahs ark-kake

Én hemmelighet gjør det hele så mye enklere:

20/06/2019 22:34