Skrevet av Terje Holmedahl i kategorien Folk, Verden · Sist oppdatert 13/07/2019 16:34

Ny norsk kirke i Pattaya

Thailand.

15. juni åpnet den nye sjømannskirken i Pattaya. Det har vært en lang prosess å få til dette bygget. Så mange som 81 besøkende kom første dagen den nye «kjerka» var åpen.

Mange av de faste kirkegjengerne har allerede hatt omvisning i det tre etasjer store bygget. Den nye kirken utgjør en gedigen forandring fra den gamle kirken, som var et ordinært bolighus. Dette skriver nettstedet Thailandstidende.

Innvielse den 5. september

Bygget er ikke helt ferdig, selv om det har vært jobbet på spreng de siste ukene. Dagen etter, søndag den 16. juni, var det konfirmasjonsgudstjeneste. Så blir kapellet stengt frem til neste gudstjeneste søndag 14. juli, for å få ferdig den nye sjømannskirken. Offisiell innvielse av kirken blir 5. september.

Selv om kjøkkenet ikke var ferdig, ble det likevel servert vafler og kaffe på åpningsdagen. Vafler er merkevaren i Sjømannskirkene verden over. I den nye kirken vil de ansatte endelig få nok rom og kontorplass. Svømmebasseng vil det også være. De fleste sjømannskirker i varme land har svømmebasseng, nå også Pattaya.

Lang prosess

Det har vært en lang prosess å få til en ny sjømannskirke. Pengene kom på bordet da kirken i Sydney ble solgt. Når den nye Sjømannskirken i Pattaya nå åpner, er prosessen som startet i 2016 fullført.

Om kostnadene sier sjømannsprest Ragnvald Seierstad til Thailandstidende

– Vi ga litt over seks millioner kroner for tomta. Med bygget blir det et sted mellom 17 og 18 millioner norske kroner. Det er med innbo i leiligheter og i kirken, lydanlegg og mye nytt på kjøkkenet. Det har vært donasjoner fra nordmenn i området rundt Pattaya til den nye kirken, både når det gjelder møbler, kunst og kirkeorgel.

Mynthandler Jan Olav Aamlid, som har sittet i byggekomiteen, er veldig godt fornøyd med beliggenheten, og det er positivt at kirken fortsatt blir liggende nære hovedvei med bahtbuss-rute. Den nye kirken ligger i Thappraya Soi 5, bare drøyt hundre meter nord for den gamle.

Presten går av

Sjømannsprest Seierstad går av med pensjon 1. oktober. Sjømannskirken har hatt stillingen utlyst, men så langt har ingen søkt på den ledige stillingen.

– Vi arbeider fortsatt med rekrutteringen av ny daglig leder. Det skjer både gjennom annonse og ved direkte henvendelser til personer, opplyser Ørnulf Steen, generalsekretær i Sjømannskirken.

Seierstad sier at tiden i Pattaya har vært fin. Han blir nå pensjonist, og skal dra hjem til Norge, hvor han tar jobben som bestefar på alvor. Han lover imidlertid å komme på besøk til Pattaya. Når han avslutter, vil Ragnvald Seierstad ha jobbet her lengre enn de fleste sjømannsprester, nemlig fem år og ni måneder.

Mer om
Folk, Verden

LES OGSÅ

Annonse

Lag fantastisk Noahs ark-kake

Én hemmelighet gjør det hele så mye enklere:

20/06/2019 22:34