Skrevet av KPK i kategorien Folk · Sist oppdatert 11/03/2020 13:57

Ny internasjonal leder i Stefanusalliansen

Eva Frydenborg, ny leder i Stefanusalliansen

NY JOBB

Eva Frydenborg er ansatt som ny leder av internasjonal avdeling i Stefanusalliansen etter Kai Tore Bakke.

– Jeg får anledning til å løfte blikket og se helheten i det vi gjør. Jeg får også bli bedre kjent med flere av våre prosjekter og partnere, de som jobber for trosfrihet og menneskerettigheter, og de som støtter forfulgte og diskriminerte kristne og deres misjonsarbeid, sier Frydenborg i en pressemelding.

Eva Frydenborg startet i Stefanusalliansen sommeren 2018 som prosjektrådgiver for prosjekter i den treårige samarbeidsavtalen med Utenriksdepartementet. Nå er hun blitt avdelingsleder for arbeidet med menneskerettigheter og misjon.

– Jeg ser fram til å utvikle videre den gode synergien mellom å støtte grasrotarbeid og å påvirke politiske prosesser nasjonalt og internasjonalt. I tillegg gleder jeg meg veldig til å få lede den særdeles gode og kompetente staben i internasjonal avdeling, sier Frydenborg.

Kai Tore Bakke, som har ledet internasjonal avdeling i Stefanusalliansen tidligere, har startet i ny jobb ved Høgskolen i Innlandet, nær hjemstedet på Hamar.

Fra KRIK til Stefanusalliansen

Stefanusalliansen har også ansatt Marie Harbo Øygard som overtar etter Frydenborg, ansvaret for prosjektene i avtalen med Utenriksdepartementet: undervisning i trosfrihet, oppbygging av lokale organisasjoner som kan rapportere brudd på trosfrihet og styrket rettshjelp for ofre for brudd på trosfriheten.

Marie Harbo Øygard

Marie Harbo Øygard overtar etter Frydenborg

Harbo Øygard kommer fra stillingen som leder for internasjonalt arbeid i KRIK.

Jeg ønsker å bidra til at mennesker får styrket sin trosfrihet og andre menneskerettigheter, slik at hverdagen kan fylles med tro, håp og framtidsutsikter. Og så gleder jeg meg veldig til å bli kjent med kollegaer og samarbeidspartnere, og jeg gleder meg over allerede å ha fått gå i gang med de nye arbeidsoppgavene, sier Harbo Øygard i pressemeldingen. (KPK)

Mer om
Folk

LES OGSÅ

Annonse

Lag fantastisk Noahs ark-kake

Én hemmelighet gjør det hele så mye enklere:

20/06/2019 22:34