Skrevet av Jonas Hoff i kategorien Folk · Sist oppdatert 30/04/2019 21:04

Øyvind Woie tilbake der han startet:

Ny generalsekretær i KABB

Øyvind Woie blir igjen generalsekretær i KABB fra 1. august.

Ny jobb

Øyvind Woie (56) vender tilbake til Kristent arbeid blant blinde og svaksynte (KABB) som generalsekretær etter 23 år.

Øyvind Woie var generalsekretær i Kristent Arbeid Bland Blinde (KABB) i seks år på 90-tallet. Nå tar han tilbake rollen, over 20 år senere.

– Vi får en generalsekretær som både kjenner KABB og har en omfattende erfaring med fagfeltet vårt, sier styreleder i KABB, Magne Bjørndal.

Woie kommer fra stillingen som kommunikasjonssjef i stiftelsen Signo, som driver et omfattende arbeid blant døve og døvblinde. Han startet sin yrkeskarriere i KABB i 1984, først som journalist og programleder, og senere som redaksjonsleder og personalansvarlig. Fra 1990-1996 var han altså generalsekretær i organisasjonen. Han har jobbet som journalist i avisen Vårt Land og i et vikariat som kommunikasjonssjef i Kirkens Sosialtjeneste.

– Øyvind har ledererfaring, og har et nettverk KABB vil ha nytte av, også i det politiske landskapet. Vi kjenner ham også som en kreativ person som vil kunne lede KABB inn i en ny tid, sier Bjørndal.

Woie tiltrer stillingen 1. august. Stillingen er et åremål for fem år, med mulighet for forlengelse. Ingvar Nevland ga seg som generalsekretær i KABB i februar i år grunnet helsemessige årsaker. Siden da har Inger Slang fungert som konstituert generalsekretær.

I vinter meldte også Kristelig Pressekontor om jubel på KABB-kontoret etter budsjettendringer: De slapp å legge ned sin produksjon av kristne lydbøker, siden de ikke likevel ble kuttet i statsbudsjettet. Og ikke bare fikk de beholde tilskuddet sitt. De fikk også en økning fra året før.

Les også om Ole Martin Rustaden som får en viktig rolle i Normisjon.

Etter avstemningene i regjeringspartienes partigrupper på Stortinget fikk KABB 3,5 millioner i tilskudd for 2019. Det var en økning på 200.000 kroner sammenlignet med tilskuddet for 2018.

KABBs lydbokbibliotek har vært drevet i 40 år og ble startet av synshemmede kristne pionerer lenge før staten hadde noe tilsvarende arbeid. Nå skal altså Øyvind Woie bringe organisasjonen videre fra høsten av.

KPK

Mer om
Folk

LES OGSÅ

Annonse

Nå kjøper folk resirkulert IT-utstyr

Leverandøren Refurb.no har toppscore på Trustpilot.

07/03/2020 22:55