Skrevet av KPK i kategorien Folk · Sist oppdatert 25/08/2019 17:43

Ny generalsekretær i Fransiskushjelpen

Lise Tørnby kommer fra stillingen som assisterende generalsekretær og utenlandssjef i NMS til jobben som generalsekretær i Fransiskushjelpen.

NY JOBB

Lise Tørnby (49) går fra lederjobb i NMS til stillingen som generalsekretær i Fransiskushjelpen.

– Jeg ser på jobben i Fransiskushjelpen som en spennende lederutfordring i en organisasjon hvor jeg identifiserer meg sterkt med verdigrunnlaget, sier den nye generalsekretæren i en pressemelding.

Tørnby kommer fra stillingen som assisterende generalsekretær og utenlandssjef i Det Norske Misjonsselskap (NMS). Hun er utdannet sosiolog med en mastergrad i verdibasert ledelse, og har de siste årene innehatt flere lederstillinger i ideell sektor. Hun startet i Fransiskushjelpen den 12. august.

Fransiskushjelpen er en ideell organisasjon som har vært i drift siden 1956, i følge deres egne nettsider. De yter ambulerende helsetjenester innenfor lindrende behandling og rusomsorg til hele Oslos befolkning. Fransiskushjelpen har som mål å supplere det offentlige tilbudet og alle deres tjenester er gratis for mottakeren og tilgjengelig i alle bydeler.

– Fransiskushjelpen er en organisasjon mange snakker godt om. Jeg er kjempeglad for å ha fått denne utfordringen og gleder meg til å bli kjent med de ansatte, frivillige og tilbudene. De siste årene har jeg jobbet mye med ledelse og diakoni i en internasjonal, kirkelig sammenheng. Nå håper jeg min ledererfaring fra ulike humanitære organisasjoner, nasjonalt og internasjonalt, kan bidra positivt inn i Fransiskushjelpen, sier hun.

Les også om Øyvind Woie sin nye jobb

Styret i Fransiskushjelpen utrykker stor glede over at Lise Tørnby har takket ja til jobben som generalsekretær.

– Vi mener hennes fag- og organisasjonsbakgrunn og erfaring passer godt inn i organisasjonen, og tror at hun sammen med ansatte og frivillige vil synliggjøre den viktige oppgaven Fransiskushjelpen har på en god måte, sier styreleder Håkon Bleken, som gleder seg til å samarbeide med Tørnby. Han takker samtidig Marte Di Micco-Derås, som har vært fungerende generalsekretær det siste året og gjort en flott jobb i en krevende situasjon.

(KPK)

Mer om
Folk

LES OGSÅ

Annonse

Er du også en av dem som sliter med plager og vonde muskler?

Tusenvis av nordmenn har nå oppdaget suksessproduktet Polarin, som er spesielt utviklet med tanke på friske og sunne muskler.

15/08/2019 15:22