Skrevet av Jonas Hoff i kategorien Verden · Sist oppdatert 19/08/2019 12:54

Hans Rosling:

– Nei, verden blir ikke overbefolket fordi vi redder barna med nødhjelp

Den avdøde forskeren Hans Roslings budskap er fortsatt høyaktuelt.

Fakta om verden

70% av verdens familier har 2 barn. På tvers av verdensdeler, kulturer og religioner.

Man tror kanskje at det fortsatt bare er i vesten det er vanlig å kun få to barn per familier. Men faktaene tilsier noe annet. Nå er to barn per familie normalen over de fleste deler av verden, og tallene er de samme for alle religioner og kulturer.

Det er nemlig slik, i følge Gapfinder og FNs tall, at så snart barnedødeligheten synker, synker også antall barn de får. 

– En stor familie er ikke lenger en nødvendighet eller et sosialt status, sier Hans Rosling i videoen nederst i saken. – Det vi kan gjøre, er å hjelpe de siste 30 prosent av verdens befolkning ut av fattigdommen, slik at de også kommer inn i 2-barns-familien.

Forskere mener faktisk at befolkningsveksten nå har stoppet opp. Det som gjør at vi ender opp med ca 10–11 milliarder mennesker på jorda, før det slutter å bli flere, er fordi vi fortsatt har en overbefolkning hengende igjen fra det siste halve århundret. En verden full av unge mennesker betyr færre som dør enn som blir født.

Se også: Det har aldri vært så få fattige på jorda som nå!

– Jo lenger tid det tar for oss å få de som nå er fattige ut av fattigdom – jo lengre tid vil det ta å forhindre de store barnekullene, avslutter Rosling i videoen. – Befolkningsveksten stoppes ved å hjelpe de fattigste barna!

Se filmen fra Gapminder her:

Mer om
Verden

LES OGSÅ

Annonse

Nå kjøper folk resirkulert IT-utstyr

Leverandøren Refurb.no har toppscore på Trustpilot.

07/03/2020 22:55