Skrevet av KPK i kategorien Kristenliv · Sist oppdatert 05/09/2019 17:44

Medierosen til Trygve Skaug

Artisten og poeten Trygve Skaug (t.v.) ønsker å være et lys inn i mørket. For den innsatsen fikk han torsdag tildelt Medierosen 2019 av leder i Tro & Medier Jarle Haugland.

LYS I MØRKET

Årets vinner av Medierosen fra Tro & Medier er artisten og poeten Trygve Skaug. Han berømmes for å være en håpets budbærer som er tydelig på sin kristne tro.

«Gjennom sin artistkarriere, sine dikt til 93 000 følgere på Instagram og sine andakter på NRK Morgenandakten er Trygve Skaug en håpets budbærer til mennesker i dag. Han bringer omsorgsfulle, jordnære, oppmuntrende og tankevekkende perspektiv på livet», skriver juryen i sin begrunnelse for å tildele Skaug Medierosen 2019.

– Dette er en oppmuntring til å fortsette med det jeg gjør. Det er hyggelig at det blir lagt merke til og at motivet mitt for å holde på blir gjenkjent, sier Trygve Skaug til KPK.

Han har et tydelig motto for det han driver med: «Jeg skal ikke gjøre noens dag dårligere.»

– Jeg tenker at alle de som har litt lys til overs må putte det inn der det trengs, der det er mørkt. Det er det jeg prøver med alt jeg lager. Jeg ønsker å lage ting som peker på en ny sjanse, peker på at folk er gode nok som de er. Jeg vil vise lyse ting. Ting som forhåpentligvis gir en bedre, ikke en verre dag av å lese det jeg skriver. Det er målet mitt, sier medierosevinneren, sier artisten og poeten.

Prisen ble utdelt under et frokostseminar i regi av Mediekonferansen MELT torsdag 29. august i Filadelfiakirken i Oslo.

Rekordmange stemmer

Tro & Medier har gjennom sommeren hatt en digital avstemning og en god, gammeldags avstemning på papir på stand der folk kunne stemme på en av seks nominerte. Organisasjonen forteller at i år har rekordmange valgt å stemme, 1570 totalt.

– Det betyr mye at så mange har trykket på den knappen. Jeg tolker det som at jeg må fortsette med det jeg gjør – og det lover jeg å gjøre, sier Skaug.

Juryen fremhever også at vinneren aldri legger skjul på sin kristne tro, men likevel når inn med sitt budskap langt utenfor tradisjonelle kristne kretser. Selv om Skaug er åpen om sin kristne tro synes han ikke den er så tydelig, og han bruker ikke religiøse ord når han kommuniserer med sine følgere.

– Det er fordi det er sånn jeg er, snakker og tenker til vanlig. Det var en del reaksjoner fra andre kristne på at jeg burde være tydeligere før, men de har gitt seg litt nå. Jeg må få lov til å være meg, sier han.

Medierosen til Trygve Skaug

FULL INNBOKS: Under utdelingen i Filadelfiakirken i Oslo fortalte Trygve Skaug i samtale med Simen Søvik at han svarer alle de mange som tar kontakt med ham. – Jeg prøver å hjelpe dem videre til å finne noen de kan snakke med. Det er ikke jeg som kan hjelpe dem, men jeg kan gi dem et lite dytt i riktig retning for å få hjelp, sier Skaug. Foto: Ingunn Marie Ruud, KPK

Jevnt blant kandidatene

Utenom Skaug var de nominerte i år andaktsholder i NRK Morgenandakten Geir Gundersen, «Unik» på NRK Super, «Det jeg ikke fikk sagt» på TV 2, «Bosetterne» på NRK og Vebjørn Selbekk, redaktør i Dagen.

Les også om den kristne festivalen som har havnet på rockemuseum

– Det var jevnt blant de fire øverste, men Trygve Skaug var fra start til slutt folkets favoritt, sier kommunikasjonsleder i Tro & Medier, Simen Søvik, som fulgte avstemningen tett gjennom sommeren.

Juryen var også samstemt og enig at Trygve Skaug fortjente prisen på bakgrunn av den stemmen og personligheten han har vært i mediene i flere år og skriver videre i begrunnelsen:

«Juryen vil spesielt vektlegge hans engasjement for det man – litt urettferdig – vil kalle for de svake blant oss. Han tenner lys, heier dem frem og gir mennesker fremtidstro. Dette engasjementet møter vi i hos Skaug – i sanger, dikt og andakter.»

– Bakgrunnen for at vi deler ut denne prisen, er fordi vi tror på kraften i å rose det gode. Slik tenner vi lys – eller bedre, gir en takk til dem som tenner lys i mediene, sier Jarle Haugland, daglig leder i Tro & Medier.

(KPK)

Mer om
Kristenliv

LES OGSÅ

Annonse

Lag fantastisk Noahs ark-kake

Én hemmelighet gjør det hele så mye enklere:

20/06/2019 22:34