Skrevet av Jarle Sørseth i kategorien Positive nyheter, Verden · Sist oppdatert 13/08/2019 13:37

Løshund ble munk i Bolivia

Lille Carmelo er høyt elsket av munkene ved San Fransisco-klosteret.

Bolivia

Lille Carmelo har fått egen munkekutte og en fast plass i i Sa Franisco-klosteret. Men han er ikke klar for å avlegge noe lydighetsløfte helt ennå...

Som for så mange hunder i Bolivia, begynte livet på gaten for lille Carmelo. Den gråhårede schnauzeren med den bustete, hvite barten og de svarte, blanke øynene tilbrakte sin første valpetid med å snuse etter mat og kjempe for å overleve i Cochabambas smug og parker, høyt oppe i Andesfjellene. Men en dag ble livet hans snudd på hodet, forteller nettstedet Metro.

Noen munker som holder til ved San Fransisco-klosteret i byen valgte å adoptere ham. Klosteret er oppkalt etter helgenen Frans av Assisi, som ifølge den katolske kirke anses å være dyrenes skytshelgen.

Munkene tok lille Carmelo med seg til klosteret, gav ham mat og tak over hodet – og før de visste ordet av det var han en av dem. Han fikk et eget kallenavn, «broder bart», og de fant noen dukkeklær som passet ham perfekt.

Snart var «Broder bart» fast å se i klosterhagen, der han løp, lekte og småjaktet på fiskene i dammen. Flere besøkende i klosteret har latt seg sjarmere av den lille munken.

– Hele livet hans handler om å leke og løpe, fortellere munken Jorge Fernandez til nettstedet The Dodo. – Alle munkene elsker ham. Han er en Guds skapning.

I følge BBC beskriver munkene sin firbeinte kollega som litt av en skøyer. De forteller at han biter på alt mulig, gjemmer ting i hagen, men at han bringer dem mye glede.

Carlmelo er en liten luring, i følge munkene. Ofte gjemmer han ting i hagen. Foto: Faksimile fra The Chive / Facebook

Munkenes adopsjon av Carmelo skjedde gjennom en dyrevernsorganisasjon som heter «Proyecyto Narises Friás»  eller «Prosjekt kalde neser» for et års tid siden. Munkene håper nå at historien skal inspirere andre til å ta vare på dyr som lider.

«Om alle kirkene i landet vårt adopterte bare én hund og tok vare på den, slik vi gjør med «broder bart», er vi sikre på at sognebarna også vil gjøre det samme», skreiv munkene på Facebook. 

LES OGSÅ

Annonse

Lag fantastisk Noahs ark-kake

Én hemmelighet gjør det hele så mye enklere:

20/06/2019 22:34