Skrevet av Jonas Hoff i kategorien Verden · Sist oppdatert 21/07/2019 15:54

Hillsong i amerikanske fengsler:

21 innsatte tok imot Jesus

Illustrasjonsfoto

New York

Hillsong New York og Rikers Islands Fengsel gikk sammen om å arrangere "en natt med håp" for de innsatte. 21 av fangene tok imot Jesus.

Omkring 35 fengselsprester fra Prison Fellowship og frivillige fra Hillsong megachurch, arrangerte lovsangsfesten for 43 mannlige innsatte fra New Yorks fengsel i en gymsal på Rikers Island, forteller nettstedet Christian Post.

Lovsangsarrangementet varte fra kl 18–20 og Hillsong NYCs lovsangsband og Chris Davenport fra Hillsong United deltok. De innsatte fikk også høre vitnesbyrd fra et av bandmedlemmene og an andakt om håp fra fengselsdirektør Jose Negron.

Så mange som 21 innsatte kom frem da de ble invitert til å ta imot Jesus, ifølge arrangementsleder Jennifer Lowrey.

En sang som ble spilt for innsatte var Hillsong Uniteds Another in the Fire, som du kan se i videoen under.

– Jesus er med oss

– Sangen har en utrolig tekst om at vi ikke er alene og om hvordan Jesus er med oss i flammene. Jeg stod ved siden av mennene, og jeg kunne se teksten virke … Jeg klarte ikke slutte å gråte, forteller Lowrey. Hun har et spesielt forhold til fengselet, siden hennes egne foreldre var innsatte på Rikers Island i barndommen hennes.

– Lovsangen rørte så ved meg. Mannen rett ved siden av meg gråt ustoppelig. Det var fantastisk å se.

Lovsangskvelden var en del av Prison Fellowship sitt «Hope Events«-initiativ, hvor frivillige arrangerer ett- og to-dagers evangeliserings- happeninger i hundrevis av fengsler over hele USA hvert år. På disse arrangementene kan talere, musikere og frivillige få fortelle innsatte om håpet de har funnet i Bibelen.

I 2018 ble 209 Hope Events arrangert i amerikanske fengsler.

Se også videoen av gutten som vant talentkonkurransen på TV med en lovsang

Jennifer Lowrey i Prison FellowshipJennifer Lowrey i Prison Fellowship. Foto: Faksimile fra Christianpost.com

Arrangementet på Rikers Island var første gang som Hillsong New York, som er en del av den australske Hillsong-kirken, samarbeidet med et fengsel.

Hillsong har vært glade for å få bidra. De har frivillige som kommer inn, jobber gratis i vårt Prison Fellowship Academy, forklarer Lowrey.

Prison Fellowship håper på mange fremtidige samarbeid med Hillsong New York.

Mer om
Verden

LES OGSÅ

Annonse

Er du også en av dem som sliter med plager og vonde muskler?

Tusenvis av nordmenn har nå oppdaget suksessproduktet Polarin, som er spesielt utviklet med tanke på friske og sunne muskler.

15/08/2019 15:22