Skrevet av KPK i kategorien Kristenliv · Sist oppdatert 29/08/2019 07:07

Framgang for kristen radiokanal

– mens lyttertallene for sekulære radiokanaler synker

Redaksjonen i pTro jubler over gode lyttertall

Kristen radio

Mens andre lokalradioer mister lyttere har den kristne radiokanalen pTro doblet sine lyttertall.

Nye tall fra en nasjonal lytterundersøkelse viser at den kristne lokalradioen pTro har økt fra 33000 til 42000 månedlige lyttere i løpet av tre måneder. På ni måneder doblet kanalen antall lyttere.

– Vi formidler Jesus og hverdagsglede, og er veldig glade for at så mange nye lyttere blir med i pTro-familien, sier redaktør Anne Birgitte L. Bøe i en pressemelding.

Vil bli landsdekkende

Fra april til og med juni har den evangeliske radiokanalen hatt en økning på 27,3 prosent månedlige lyttere. Dette viser tall fra Kantar TNS som utfører landsdekkende målinger på vegne av Norsk lokalradioforbund. I tillegg kommer lyttere fra de nye regionene der kanalen har fått konsesjon til å starte sending i løpet av 2019.

– Vårt ønske er at pTro skal bli en riksdekkende kanal som fyller hverdagen med positivt påfyll for både tro og liv, hverdag som søndag, uttaler Bøe.

Hun mener pTro er en viktig kanal.

– Radiobølgene når alle, og pTro er en møteplass der mennesker finner Jesus. Jeg ønsker at kanalen skal oppleves verdifull for de som allerede tror på Jesus – og for lyttere som står litt på utsiden av troen, men er nysgjerrige på Gud, sier Bøe.

Nedgang for norske lokalradioer

Undersøkelsen viser at norske lokalradioer til sammen har 570 000 daglige lyttere ved utgangen av juni. Det er nedgang fra 13,6 prosent til 12,4 prosent sammenliknet med tall fra fjerde kvartal i 2018 opplyser pTro.

Les også om hvilke planer Radio 3,16 hadde i sommer

– Overgangen fra FM-nettet til DAB er en viktig årsak til at lokalradioer har mistet mange lyttere i løpet av det siste året. En del lyttere finner ikke igjen lokalradiokanalene sine på DAB, og noen velger rikskanaler som er lettere å finne i kanaloversikten. Dette er en utfordring for lokalradioene, forteller pTro-redaktøren.

Den hurtigvoksende medieaktøren ble opprettet i 2018 gjennom en sammenslåing av Radio Gnisten i Bergen, Radio Sørvest i Stavanger og Gimlekollen Radio i Kristiansand.

(KPK)

Mer om
Kristenliv

LES OGSÅ

Annonse

Lag fantastisk Noahs ark-kake

Én hemmelighet gjør det hele så mye enklere:

20/06/2019 22:34