Skrevet av Jonas Hoff i kategorien Verden · Sist oppdatert 29/08/2019 08:07

Flyselskap donerer penger og flyreiser til arbeid mot menneskehandel

I følge en rapport fra Polaris sier mer enn 70% av trafficking-ofre at fly er involvert i rekrutteringen og menneskehandelen.

Menneskehandel

70 prosent av mennesker som har vært utsatt for trafficking forteller at det skjedde med en flyreise involvert. Det amerikanske flyselskapet Delta Airlines følte seg forpliktet til å gjøre noe.

Det amerikanske flyselskapet Delta Airlines donerte reiser tilsvarende 100 fulle fly, slik at organisasjonen Polaris kan frakte ofre for menneskehandel tilbake til sikkerhet. De har også gitt organisasjonen en pengegave på nesten 14 millioner kroner, slik at de kan øke aktiviteten på nødtelefonen National Human Trafficking Hotline, forteller USA Today. Nødtelefonen kontaktes 2–300 ganger hver dag, i følge Polaris.

Administrerende direktør i Polaris Bradley Myles sier i en pressemelding:

– Vi kunne ikke være stoltere over å samarbeide med Delta Airlines og deres ansatte, som er dedikert til å hjelpe oss med å bekjempe menneskehandel. Både med å hjelpe oss å sikre at det er ansatte tilgjengelig for å svare på anrop på nødtelefonen, til å oppmuntre Delta-kunder til å donere flypoeng, slik at vi kan hjelpe overlevende med å komme seg hjem etter en menneskehandel.

36 % økning i hjulpede ofre

I følge en rapport fra Polaris sier mer enn 70% av trafficking-ofre at fly er involvert i rekrutteringen og menneskehandelen.

Dette er derimot ikke flyselskapets første bidrag til Polaris. I 2017 ga Delta ni millioner kroner. Polaris så etter dette en økning på 36% i hvor mange ofre de klarte å nå ut til.

 

Delta bruker også andre metoder for å bekjempe menneskehandel på flyene sine. De har blant annet trent over 66000 av sine ansatte til å oppdage og rapportere menneskehandel blant passasjerene. Selskapet har også i en periode i januar sendt en informasjonfilm på samtlige avganger, og har tilbudt lærlingplasser for menneskehandel-ofre, for å få dem tilbake i arbeidslivet.

– Forandrer liv

– Det er givende å se håndfaste resultater av vårt samarbeid med Polaris. Vi ser at vi kan bidra i kampen mot menneskehandel, og ser at støtten vår forandrer liv, sier Allison Ausband, seniordirektør i Delta og leder for selskapets ledende styringsgruppe mot menneskehandel.

Les også om kaffeselskapet som gir bort 100 biler til alenemødre

– Problemet med menneskehandel må bekjempes aggressivt fra alle vinkler, og for Delta betyr det å få våre nesten 200 millioner kunder og 80000 ansatte ombord med i kampen.

Fly for overlevende blir gjort mulig gjennom lojalitetsprogrammet SkyWish. Delta sine SkyMiles-medlemmer kan nemlig donere kilometer til saken, noe som til nå har resultert i reiser tilsvarende 100 fly.

Mer om
Verden

LES OGSÅ

Annonse

Lag fantastisk Noahs ark-kake

Én hemmelighet gjør det hele så mye enklere:

20/06/2019 22:34