Skrevet av Jarle Sørseth i kategorien Kristenliv · Sist oppdatert 26/04/2019 09:47

Snart kommer prestene:

Flere vil studere teologi

Enorm økning for kristen-skole.

Rektor ved NLA Høgskolen, Erik Waaler, tror fornøyde studenter og fokus på at den enkelte skal bli sett, er noen av grunnene til økte søkertall.

Oslo og Bergen

NLA Høgskolens teologistudier har totalt en økning på 63 prosent førsteprioritetssøkere til sine bachelor-program, viser tall fra Samordna opptak.

NLA Høgskolen beskriver utviklingen som en svært positiv trend i en pressemelding.

– Dette er skikkelig gøy! Vi gleder oss til å ta imot en stor gjeng motiverte teologistudenter, og vi skal jobbe knallhardt for å gi dem et relevant og interessant studium, sier Bård Eirik Hallesby Norheim, som er avdelingsleder for teologi, religion og filosofi ved NLA Høgskolen.

NLA Høgskolen tilbyr tre ulike bachelor-studier i teologi på sine studiesteder i Bergen og Oslo. Tallene fra Samordna opptak viser mer enn en dobling av førsteprioritetssøkerne til disse sammenlignet med i fjor. Dette viser ifølge NLA også en betydelig forskyvning fra årsstudier til bachelorstudiene.

Målrettet utvikling

– Vi står midt i en spennende brytningstid, der både kirken og religionens plass i samfunnet er i endring. Vi har jobbet målrettet med utvikling av våre teologistudier for å møte denne endringen, sier Norheim.

Han synes det derfor er ekstra gledelig å få en såpass markant økning av førsteprioritetssøkere.

– Nå er det bare å «brette opp ermene» og fortsette det langsiktige arbeidet med rekruttering, men først og fremst å utdanne mennesker som kan formidle og fortolke tro på en troverdig måte, sier han.

Høgskole i vekst

NLA Høgskolen er en kristen, privat høgskole med avdelinger i Bergen, Kristiansand og Oslo. De siste fire årene er det totale antallet søkere nesten doblet. Årets søkertall viser at høgskolen fortsetter å vokse.

Rektor Erik Waaler tror at studenter velger NLA Høgskolen fordi flere har fått kjennskap til studietilbudene, og at høgskolen får gode skussmål fra tidligere studenter.

– Vi har mange studier hvor det er tette relasjoner mellom lærere og studenter, og vi har fokus på at den enkelte skal bli sett. Vi har en grunnholdning til at vårt menneskesyn skal prege alle studieplaner og undervisningen ved høgskolen vår, sier Waaler.

Ifølge pressemeldingen viser journalistutdanningen ved NLA Mediehøgskolen i Kristiansand også en svært positiv trend av førsteprioritetssøkere i år sammenlignet med i fjor, og i Oslo har lærerutdanningen og utdanningen i økonomi- og administrasjon også økt mye.

INGUNN MARIE RUUD / KPK

Mer om
Kristenliv

LES OGSÅ

Annonse

Er du også en av dem som sliter med plager og vonde muskler?

Tusenvis av nordmenn har nå oppdaget suksessproduktet Polarin, som er spesielt utviklet med tanke på friske og sunne muskler.

15/08/2019 15:22