Skrevet av KPK i kategorien Kristenliv · Sist oppdatert 25/12/2019 20:33

Gå Ut Senteret:

Får endelig undervise i «Bare Bibel»

På studiet Bare bibel skal studentene gå gjennom alle Bibelens bøker fra perm til perm. – Vi har vist at det er et behov, sier rektor Ørjan Tinnen.

Bibelseier

Gå Ut Senteret fikk julegaven på forskudd i år da Kunnskapsdepartementet godkjente bibelkunnskapslinja Bare Bibel som ble avvist av Utdanningsdirektoratet i vår.

Rett før jul kom avgjørelsen Gå Ut Senteret (GUS) og rektor Ørjan Tinnen har ventet på siden april.

I april fikk nemlig Gå Ut Senteret avslag på sin søknad til Utdanningsdirektoratet (Udir) om den planlagte bibelkunnskapslinja Bare Bibel. Avslaget ble opprettholdt etter klage fra skolen som tok saken videre til Kunnskapsdepartementet. De har nå behandlet anken og har godkjent linja.

– Vi er veldig glad etter dette som har vært en kjempelang prosess, sier en lettet rektor til KPK.

– Vi ønsker å utruste unge mennesker med bibelkunnskap og til å formidle Bibelens budskap. Studentene på Bare bibel skal få full gjennomgang av hele Bibelen i løpet av skoleåret. Det er en avgjørende oppgave i vår tid å formidle innholdet i troen på en måte som gjør at nye generasjoner forstår hva den går ut på, sier Tinnen.

Starter inntak

Bare bibel skal være et svar på behovet for økt kjennskap til bibelen, hvor elevene skal bruke skoleåret på å gå gjennom alle Bibelens bøker fra perm til perm. Linjen hadde alt 17 søkere i april i år og skulle etter planen startet høsten 2019. Men med tidsrammen for klagebehandlingen ble dette umulig. Nå kan GUS endelig ønske potensielle studenter velkommen til å søke.

– Nå starter vi med inntak for neste skoleår. Vi har alt hatt materialet klart lenge, så allerede i dag kan studenter søke om plass, sier Tinnen.

Han mener Bare Bibel har fått modnet seg og at mange har visst om det og vist interesse.

– Jeg tror både tidligere søkere og nye studenter kan være aktuelle for dette studiet neste år. Her må både vi og andre som er glade i Bibelen gjøre en jobb for å gjøre studiet kjent. Vi håper vi får en god gjeng til oppstart neste høst.

Yrkesrettet

Det opprinnelige avslaget var begrunnet med at tilbudet ikke var tilstrekkelig yrkesrettet. Da søknaden om det nye tilbudet ble avslått, reagerte flere på nyheten om bibelskolen som ikke fikk undervise i hele Bibelen.

– Det er et overtramp som ikke viser forståelse og respekt for kirken og organisasjonene sin egenart, uttalte stortingsrepresentant Hans Fredrik Grøvan (KrF) til avisen Dagen i juni. Vårt Land svarte med å skrive på lederplass at Kunnskapsdepartementet burde si ja.

– Behandlingen søknaden fikk i Utdanningsdirektoratet synes vi var vanskelig å forstå og vi er veldig glade for at Kunnskapsdepartementet har sett annerledes på saken, sier Tinnen.

Les også: Bibelen bestselger i lydbokformat

Også i kirke og organisasjonsliv fikk skolen støtte for det nye tilbudet, deriblant hos Nidaros biskop, Herborg Finnset, Norges Kristelige Student- og Skoleungdomslag, Wycliffe Norge og Acta – barn og unge i Normisjon. Disse fire skrev hvert sitt brev om behovet for økt bibelkompetanse, som ble vedlagt klagen.

– Vi hadde helt konkrete uttalelser fra arbeidsgivere som gikk god for at kurset ville være yrkesforberedende og relevant for arbeidslivet. Det er viktig for oss å ikke bare være et sted for å tilegne seg kunnskap, men at kunnskapen også skal kunne anvendes i praksis. Vi har vist at det er et behov, sier Tinnen. KPK

Mer om
Kristenliv

LES OGSÅ

Annonse

Er du også en av dem som sliter med plager og vonde muskler?

Tusenvis av nordmenn har nå oppdaget suksessproduktet Polarin, som er spesielt utviklet med tanke på friske og sunne muskler.

15/08/2019 15:22