Skrevet av Jonas Hoff i kategorien Verden · Sist oppdatert 08/07/2019 08:53

Trosforfølgelse:

Egyptiske myndigheter legaliserer 127 kirker som tidligere var forbudt

Illustrasjonsbilde

Egypt

I Egypt må kirkene få statsgodkjenning for å kunne drive lovlig. Denne prosessen har vært kritisert for å være for streng og langsom – og for at den har satt tusenvis av kirker ut av drift.

Komiteen som jobber med godkjenninger har derimot nå godkjent 127 kirker i landet, kirker som ifølge CBN News tidligere var ulovlige.

– Egypt har en lang historie med å regulere kirkens bygning, men mange kirker fikk aldri godkjent denne prosessen, sies i en uttalelse fra International Christian Concern. – I stedet ble de bygget ulovlig.

– Kirker kan bare brukes til religiøse aktiviteter, ifølge en pressemelding.

I 2016 vedtok den egyptiske regjeringen en ny lov som skulle få fart på legaliseringsprosessen. International Christian Concern sier at mer enn 1000 kirker har fått tillatelser siden lovendringen.

Fortsatt alvorlig

I slutten av 2018, etter at mer enn 100 kirker ble godkjent, sa lederen av de protestantiske kirkene i Egypt at prosessen gikk riktig vei:

– Jeg er fornøyd, sa Andrea Zaki. – Prosessen har vært gått i begynnelsen, men jeg er optimist.

Egypt ligger på 16. plass på listen over land med mest forfølgelse av kristne. Mer enn 100 koptiske kristne ble henrettet i Egypt 2017. Koptiske kristne utgjør om lag 10 prosent av befolkningen.

– Kristne i Egypt opplever fortsatt daglig forfølgelse fra den islamske befolkningen, sier en representant for Open Doors USA. – Dette er derimot et skritt i riktig retning.

Mer om
Verden

LES OGSÅ

Annonse

Lag fantastisk Noahs ark-kake

Én hemmelighet gjør det hele så mye enklere:

20/06/2019 22:34